söndag 22 april 2007

SFS-dagbok, dag 3½

Tredje (och halva) dagen inleddes med näringsrik men koffeinfattig frukost i stugan under trött tystnad följt av snart traditionsenlig cykeltur in till "stan". Förmiddagen ägnades åt budgetfrågor, där kårpiskan från Uppsala ven hårt, varför halverabrigaden lät bli att justera in sig. Tiden fram till 10-mackorna (och mest viktigt: 10-kaffet!!) fördrevs på övre bänk med datorer. (Tro dock inte att halverabrigaden inte är uppmärksamma på vad som händer i plenum medan vi spelar DX Ball. Vi lyssnar tvärtom noga på alla debatter. Hur skulle vi annars kunna häckla dem sen?)

Lunchen (död gris i sås) intogs lakoniskt i samtal med kollegor från Looond. Inte heller i styrelsevalet deltog halvera (trots att vår egen Carl N fanns på listan), eftersom den norduppländska piskan var alltför närvarande. Under debatten om verksamhetsplanen, den största klunsen av beslut under FUM-dagarna, satt vi dock injusterade, även om debatterna var en kapplöpning i snömosyrkanden och detaljpet om saker som vi ändå principiellt är helmot. Intressantast diskussion var troligen om SFS ska ha två eller tre "fokusfrågor" under nästkommande år (utöver de stadgar, visionsdokument, verksamhetsplan - och styrelsens egna initiativ, förstås - som reglerar SFS:s verksamhet). Det beslutades att de två frågor SFS ska arbeta med är studentinflytandet (dvs hur SFS ska avveckla sig självt när kårobligatoriet försvinner) och något som rubriceras "Samverkan för kvalitet". Vem som ska samverka med vem hur, varför och hur detta ger kvalitet är dock högst oklart.

Med ett avbrott för "middag" (äcklig fisk) fortsatte verksamhetsplanbehandlingen under kvällen. Carl N satt för en gångs skull längst bak och slackade (dvs programmeringstävlade online) istället för att vara uppe i talarstolen. (Han är den synnerligen mest frekventa halverianen i talarstolen.) Efter en seg dag begav vi oss per cykel "hemåt", denna gång i betydligt mindre vindpina men med en vacker solnedgång. Resten av kvällen ägnades åt poker, tv och pokulerande.

Rapport från sista dagen kommer imorgon!

Halverabrigaden
www.halvera.nu

Inga kommentarer: