fredag 20 april 2007

SFS-dagbok, dag 1½

Efter några timmars sömn i förvisso bekväma sängar och en otillräcklig frukost begav sig halverabrigaden med stödtrupper (våra huskollegor) på blåa cyklar ut i regnet på vägen från Gustafsvik till Visby. Förmiddagen i FUM avlöpte med kaffebrist och oändliga mängder formaliagenomgångar. Vi röstar i år med häftiga mentometrar, som ser ut som tv-fjärrkontroller från 70-talet. Det underlättar justerarnas arbete iallafall.

Ytterligare halveraskämt senare och efter krångel med förlängningssladdar (för de bärbara datorerna; halverabrigaden har inalles fem laptops med sig till FUM, vilket gett upphov till flera humoriseringar när vi sitter fem på rad med skärmarna uppfällda. Laptops är för övrigt i år mer regel än undantag i FUM, till skillnad från förra året, då i princip bara halvera hade laptops med till förhandlingarna.) var det dags för lunch, med spettad bottenfisk. Gratis är gott, iallafall.

Efter mer formalia justerade halverabrigaden ut oss själva ur röstlängden, eftersom vi inte deltar i personval. Däremot satt vi kvar i FUM, längst bak i salen, och spelade pinball och poker på de åh så behändiga laptopsen. När vi blickade upp från spelandet för en sekund kunde vi dock konstatera att presidiet blev valt enligt valberdningens förslag. Vi tog även en paus för att skicka in motioner till Liberala ungdomsförbundets kongress (vänta bara tills ni ser dem) och en promenad i aprilväderpinade Visby. Den tog oss ända till Österport.

En intressant sak att notera är att den ändring av stadgan för SFS som antogs förra året och som tillåter enskilda att bli stödmedlemmar i SFS hittills inte lett till en enda stödmedlem. Man kan fråga sig varför SFS och dess företrädare envisas med att tala om SFS som "studentrörelsen" när det inte finns något intresse från studenter att vara medlemmar. Är SFS verkligen så fantastiskt för studenterna när inte ens kårbyråkraterna vill betala 300 kr för att stödja organisationerna?

Middagen (mmm, gratis) bestod av köttboll med potatis. Efter middag och bevistande av "åsiktstorg" tog sig halverabrigaden tillbaka till vår datja i den vackra lantidyllen Gustafsvik. (Vi ser havet från stugan.) Kvällen och natten ägnades åt Simpsons och poker.

Mer skvaller från Visby kommer imorgon!

Halverabrigaden
www.halvera.nu

Inga kommentarer: